sâmbătă, 27 februarie 2016

Mărginimea Sibiului și Păltiniș

    Între 19 și 21 februarie, am avut o minivancanță petrecută alături de oameni veseli și frumoși...!
Trei zile în care am am văzut sau am revăzut locuri dragi, câteva zile în care am ne-am bucurat de înălțimea muntelui și de aerul curat de aici,câteva zile în care ne-am bucurat de ospitalitatea oamenilor din aceste locuri.




O seară magică la Păltiniș   


Baraj Gura Râului

              Sibiu
Rășinari
La grădina zoologică din Sibiu
La pensiunea Maria împreună cu gazda noastră!
Zăpadă,veselie, bucurie ...!


 Mai multe fotografii Aici foto: Elisabeta Achimescu
                                  Aici foto: Torj Dorina
       foto: Mariana Covaciu, Bogdan Lepădat                        

vineri, 19 februarie 2016

Valea Râului Rece-Acumularea Poiana Rusca

Text și foto: Ovidiu Lesei
,,Povestea drumeției a fost următoarea: Trezirea de dimineață la ora 4 am plecat în grabă la autocar să fiu primul. Am ajuns și am așteptat si am așteptat ... Tot m-am uitat de jurul-împrejului meu dar nimic. Nu a venit nimeni...! S-a făcut ora 6 și am plecat cu gândul că asta este, dar poate mă voi întâlnii la Teregova cu cineva. S-a făcut ora 8.45 am ajuns. Am coborât din autocar și am așteptat si am așteptat s-a făcut ora 9 nu a venit nimeni. Dezamăgit am plecat spre casă. Parcurg 200 de metri și sună telefonul bucuros fiind m-am întors și spre surprinderea mea două persoane au venit! Am plecat spre Rusca cu mașina și am parcat-o în fața caminului cultural. Am debarcat și aventura a luat start! A fost cald, vreme plăcută am reușit să ajungem la pensiunea Wittman după 11 km de mers unde ne-am odihnit aproximativ 1h am servit 3 căni de ceai și 3 strudele cu mere parcă. Costul fiind 12 lei !!! Foarte, foarte ieftin. După care am stat de vorba cu proprietarii încă 30 de min. După care a trebuit să ne întoarcem. Cu curaj am plecat dar a plouat și a plouat și aventura s-a încheiat!Acestea sunt fotografiile mele." Aici


 Text și foto: Cristian Angheluș
''Plimbare prin ploaie cu Ovidiu Lesei.Mulțumim frumos pentru timpul petrecut împreună"



Mai multe fotografii: Aici

joi, 11 februarie 2016

Valea Radului

   6 februarie 2016 ora 7,30..... frig (-4grade) ceață, chiciură...dar cu chef de hoinăreală!
 Cumpărăm, cuminți, bilete, dus-întors pentru a fi siguri că nu rămâne nici unul dintre noi cu ... Radu, doar eram pe valea lui, Valea Radului.
   După aproape două ore de mers cu trenul ajungem la Sacu unde suntem întâmpinați de alți prieteni de-ai noștri, alături de  un soare călduț și zâmbitor, probabil fericit că ne vede acolo.
   Am plecat iarna... din Timișoara și am ajuns primăvara la Sacu!
După ce am văzut arborele de gingo biloba din parcul comunei am plecat spre valea noastră conduși de ghidul nostru Ionel Marcu și de ucenica lui în vârstă de cinci ani, Sara Manolescu!
Un traseu frumos și relaxant de un pitoresc aparte, în care soarele ne mângâia cu razele lui iar Sara ne încuraja și ne binedispunea cu energia ei. 
 La ora prânzului ajunși într-o poienița am hotărât că este timpul să facem focul pentru a prăjii fiecare ce și-a adus de acasă; slănină,cârnați,frigarui ...chiar și sarmale.

După ce am golit rucsacurile și ne-am umplut...burticile, am pornit înapoi spre gară, tot cu Marcu și cu Sara în frunte, admirând încă odată acea frumoasă vale a Radului.

Câteva impresii a celor care au fost cu noi în drumetie;

Angela Simionescu

,,A fost o zi minunata alaturi de oameni atrasi de farmecul naturii! Mereu prima a fost mezina trupei,micuta Sara care ne a inveselit cu entuziasmul ei, dar mai ales cu determinarea cu care a facut fata acestei provocari. Nota 10 plus,Sara! Esti o invingatoare!''



Mariana Mara

,,Locuri frumoase ,oameni veseli si dispusi sa petreaca o zi superba la aer curat . Multumiri organizatorilor ca se gandesc sa ne scoata din case! ''





                                                     Valea Radului











Mihaela Coroama Pantea
,,A fost super hoinareala! Cu un grup asa de fain, pe o super vreme, intr-un peisaj pitoresc, nici nu am simtit cand am batut cu pasul cei 18 km! Multumim frumos pentru organizare si sigur vom mai hoinari impreuna!”

Dorotea Momir
,,Eu azi, am ales mișcarea - 6 februarie 2016 (15 km de mers)
Drumeție pe Valea Radului, comuna Sacu, județul Caraș-Severin, excursie organizată de Clubul Banatean de Turism.
În atenția amatorilor: la aceste drumeții poate participa oricine, oricând, nu costă nimic în plus față de biletul de tren.Urmăriți postările din pagina facebook al Clubului Bănățean de Turism"
Fotografii Dorotea Momir AICI

Renatte Lissi·
,,O superba zi de hoinarit deci iata-ne la drum. Multumim Clubului si Ionelului!"






foto:Renatte Lissi


Alte fotografii deosebite  realizate de Ciprian Hanca AICI 

O drumeție reușită alături de prieteni vechi și noi în care ne-am bucurat împreună de spectacolul naturii într-o zi de iarn...primăvară!

miercuri, 3 februarie 2016

Valea Vălișorului și Valea Cetății


O drumeție ușoară și relaxantă!.... Prieteni vechi,...noi prieteni  și mult soare care a zâmbit alături cu grupul nostru.
Câteva impresii și fotografii din drumeția noastră:

,,M-a rugat Marcu sa scriu cateva randuri despre drumetia facuta .... nu am putut sa il refuz, asa ca .....
Clubul Banatean de Turism a anuntat pentru ziua de 30 ianuarie o drumetie la Cavaran pe Valea Cetatii si pe la Cascada Merisor. Urmaream pe eveniment cat de putini se aratau a fi interesati , dar mai ales cat de putini erau cei ce si-au anuntat participarea. Sigur ca voi deja stiti cu cata emotie ma gandeam la aceasta drumetie si cat de mult imi doream sa fiu pe poteca din valea dealurilor de langa Cavaran.
Era o dimineata ceatoasa cand am pornit spre gara unde spre surpriza si bucuria mea am regasit prieteni vechi dar am intalnit si fețe noi, timide care s-au alaturat tacute grupului. Marcu, ghidul nostru bun si cald ne numara din ochi ca pe pui. El ne va conduce pe traseu si tot el e cel ce na va aduce in siguranta inapoi.
Pe tren veselia era in toi si noi deja eram un grup unit care aveam acelasi scop : sa facem miscare, sa iesim in natura si sa ne bucuram de tot ceea ce ne ofera ea in orice anotimp.
La buticul din Cavaran nu mai era aceasi aglomeratie ca anul trecut, toti grabindu-se cat mai repede spre padure. Trecem Timisul, si aici doar cateva poze mai mult din mers si ne-am continuat drumul la paraul ce trebuia traversat pentru a ne continua traseul. Dar nici aici nu ne-a oprit nimic, o piatra aruncata in parau ne-a facut trecerea mai usoara ..; nu tu cizme, nu slapi si nici picioare desculte. Trecerea a fost o reusita totala din partea tuturor.
Am admirat si caderea apei pe tuful calcaros care formeaza o cascada asemanatoare celei de la Bigar, am facut poze si iar la drum.
Timpul de drumetie in ianuarie ne obliga sa ne grabim, ziua e mai scurta si noi mai aveam de fript fiecare ce si-a adus : slanina, carnati, frigarui dar si de ciocnit un paharel de tuica buna si unul de vin de butuc. Propun ca la urmatoarea drumetie sa se predea lectii de fript slanina la foc pentru ca grupul s-a marit si sunt multi incepatori in ale focului de tabara.
O scurta plimbare pe valea ingusta a paraului inghetat, ne-a pus putin atentia la incercare, ne-a namolit pe unii din noi, dar ne-a si umplut sufletul de frumos.
Niciodata drumul de intoacere nu ne ofera aceleasi imagini ca cel de dus, asa ca am avut ce admira si ne-am incarcat sufletele cu frumos si trupul cu energie si nici ca ne mai pasa de drumul care dezghetandu-se a devenit mai noroios.
La gara , asteptand trenul ce sa ne duca acasa, pe chipurile noastre se citea o oboseala fericita daca as putea spune asa, dar rasul si voia buna nu ne-a parasit nici macar acum.
Spuneam ca trenul ne duce acasa .... am gresit. In Timisoara cei mai multi dintre noi ne-am dus la o bere si un mic unde am continuat sa radem si sa ne bucuram unii de altii.
Asta face o drumetie, prieteni ...
Dragi prieteni sper sa ne revedem in cat mai multe drumetii !!! "
 Text:  Carmen Ionescu   foto AICI

,, ....si am pornit la drum. Atmosfera vesela insotita de un vant hoinar cu iz de padure. Peisaje minunate si o natura hotarata sa ne arate cum arata o zi de primavara adevarata in mijloc de gerar. Trec grabit, dar ceva ma cheama inapoi. La margine de drum, ascuns parca privirilor iscoditoare un bustean. Un copac falnic candva, acum doar un lemn trist, plangandu-si in tacere ranile. M-am saturat sa vad mereu acelasi lucru. Fiindca ma doare. Si ne doare. Tie copacule iti daruiesc toate inimile mele...si daca as putea ti-as darui o particica din viata mea. "
















Text și fotografie: Furdui Eugen



,,Bună seara. Azi am participat cu trei prietene la o frumoasă excursie organizată de CBT!
D-nul Marcu a fost de nota 10, timpul a fost superb, GRUPUL la fel, ne-am simțit bine, mai venim !!! Mulțumim! Am postat câteva fotografii la mine pe pagina, dacă doriți să le preluați..."
Text și fotografie: Dorotea Momir  foto AICI

Mai multe fotografii și clipuri video din această drumeție, găsiți pe pagina noastră de facebook și pe evenimentul respectiv.
Îi mulțumim lui Ionel Marcu pentru grija ce ne-o poartă,  vă mulțumim vouă prietenilor noștri care ...hoinăriți alături de noi și care împărtășiți cu noi imaginile și momentele frumoase din drumeție!