joi, 11 februarie 2016

Valea Radului

   6 februarie 2016 ora 7,30..... frig (-4grade) ceață, chiciură...dar cu chef de hoinăreală!
 Cumpărăm, cuminți, bilete, dus-întors pentru a fi siguri că nu rămâne nici unul dintre noi cu ... Radu, doar eram pe valea lui, Valea Radului.
   După aproape două ore de mers cu trenul ajungem la Sacu unde suntem întâmpinați de alți prieteni de-ai noștri, alături de  un soare călduț și zâmbitor, probabil fericit că ne vede acolo.
   Am plecat iarna... din Timișoara și am ajuns primăvara la Sacu!
După ce am văzut arborele de gingo biloba din parcul comunei am plecat spre valea noastră conduși de ghidul nostru Ionel Marcu și de ucenica lui în vârstă de cinci ani, Sara Manolescu!
Un traseu frumos și relaxant de un pitoresc aparte, în care soarele ne mângâia cu razele lui iar Sara ne încuraja și ne binedispunea cu energia ei. 
 La ora prânzului ajunși într-o poienița am hotărât că este timpul să facem focul pentru a prăjii fiecare ce și-a adus de acasă; slănină,cârnați,frigarui ...chiar și sarmale.

După ce am golit rucsacurile și ne-am umplut...burticile, am pornit înapoi spre gară, tot cu Marcu și cu Sara în frunte, admirând încă odată acea frumoasă vale a Radului.

Câteva impresii a celor care au fost cu noi în drumetie;

Angela Simionescu

,,A fost o zi minunata alaturi de oameni atrasi de farmecul naturii! Mereu prima a fost mezina trupei,micuta Sara care ne a inveselit cu entuziasmul ei, dar mai ales cu determinarea cu care a facut fata acestei provocari. Nota 10 plus,Sara! Esti o invingatoare!''



Mariana Mara

,,Locuri frumoase ,oameni veseli si dispusi sa petreaca o zi superba la aer curat . Multumiri organizatorilor ca se gandesc sa ne scoata din case! ''





                                                     Valea Radului











Mihaela Coroama Pantea
,,A fost super hoinareala! Cu un grup asa de fain, pe o super vreme, intr-un peisaj pitoresc, nici nu am simtit cand am batut cu pasul cei 18 km! Multumim frumos pentru organizare si sigur vom mai hoinari impreuna!”

Dorotea Momir
,,Eu azi, am ales mișcarea - 6 februarie 2016 (15 km de mers)
Drumeție pe Valea Radului, comuna Sacu, județul Caraș-Severin, excursie organizată de Clubul Banatean de Turism.
În atenția amatorilor: la aceste drumeții poate participa oricine, oricând, nu costă nimic în plus față de biletul de tren.Urmăriți postările din pagina facebook al Clubului Bănățean de Turism"
Fotografii Dorotea Momir AICI

Renatte Lissi·
,,O superba zi de hoinarit deci iata-ne la drum. Multumim Clubului si Ionelului!"






foto:Renatte Lissi


Alte fotografii deosebite  realizate de Ciprian Hanca AICI 

O drumeție reușită alături de prieteni vechi și noi în care ne-am bucurat împreună de spectacolul naturii într-o zi de iarn...primăvară!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu