marți, 2 septembrie 2014

Drumeţii şi ture cicliste la Poieni Strâmbu (program)

Sâmbătă, 13 septembrie 2014

Durata: 2 zile
Programul de week-end este adaptat atât pentru cei ce doresc să participe la drumeţii cât şi pentru amatorii de cicloturism.

Drumeţii vor pleca pe ruta Lugoj - Româneşti - Poieni Strâmbu cu autocarul, microbuzul sau autoturismele la ora 8,00 de la Casa Adam Muller Gutenbrun.
Vom ajunge la destinaţie în jurul orei 10,30. În prima zi vom parcurge pe jos traseele marcate de Clubul Bănăţean de Turism din jurul taberei (Tunel, Cascada Șopot, Bârlogul Hoților, Bordul Curpenului-loc de belvedere etc). În a doua zi vom urca pe creastă în zona Vf-lui Comanda - 900m, vom vizita frumosul sat de munte Bătrâna. Aici la ora 12,00 ne vom întâlni cu primarul Radu Herciu, cu cicliştii din Timişoara şi cu cei din judeţul Hunedoara (care vor răspunde invitaţiei noastre). Duminică seara vom reveni la Timişoara în jurul orei 19,30.

Cicliştii pleacă de la Gara de Nord Timișoara cu trenul IR1812 de la ora 05:06 acest lucru însemnând că ne întâlnim în fața gării la ora 04:30. Ajungem în Margina la ora 07:18 de unde mergem spre Tabăra Poieni Strîmbu pe ruta Margina – Românești – Valea lui Liman – Tabăra . După masă vizităm pe jos aceleaşi puncte de interes din jurul taberei.
Duminică dimineața pornim spre localitatea Bătrâna pe traseul recent marcat pentru biciciști. În localitatea Bătrâna participam la întâlnirea programată, după care, ne întoarcem în tabără, ne luăm bagajele și continuăm coborârea spre Margina (pe ruta Poieni Strâmbu – Poieni – Crivina de Sus – Pietroasa – Curtea - Margina) de unde avem tren spre Timișoara la ora 17:12. Ajungem în Timișoara duminică seara în jurul orei 19:30.

Costurile excursiei sunt de 110 lei pentru drumeţi şi 35 lei pentru biciclişti. Sunt asigurate transportul şi cazarea pentru drumeţi şi cazarea pentru biciclişti. Însoţitorii de grupuri sunt puşi la dispoziţie, în mod gratuit de Clubul Bănăţean de Turim. Fiecare îşi asigură hrana la pachet. Apa plata de izvor se găseşte din belşug la faţa locului.

Echipament adecvat: bocanci, rucsac, pelerină etc.

Plata se poate face până în 09.09.14 ora 15,00 la agenţia Ultramarin, Str. Paulescu nr.2 iar bicicliştii pot plăti cazarea la Fancsali Bela.
(tel.0746 034 062, contact@timisiensisbikers.ro).

ATENŢIE: locurile de cazare sunt limitate, nu aşteptaţi data de 09.09.14.


IMPORTANT:
Ca la orice drumeţie pe munte participanţii merg pe propria răspundere. Nici Clubul şi nici membrii săi nu dau asigurări de risc!

Satul Bătrâna
.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu