vineri, 11 iulie 2014

Incursiune în Munţii Dognecei (program)

Excursie, drumeţie şi tură foto

Sâmbătă, 23 august, 2014

Plecare: 23.08.2014, ora 08.00 de la Casa Adam Muller Guttenbrunn şi 8,15 de la Turist din Calea Şagului.
Preţul este de 80 lei/pers. şi include transport şi ghid specializat.
Transportul se face cu autocarul, microbuzul sau cu autoturisme în funcţie de numărul de participanţi.

Plecăm din Timişoara şi străbatem pusta bănăţeană pe traseul Jebel – Voiteg – Gătaia – Berzovia – Bocşa. De aici pătrundem în Munţii Dognecei şi facem un prim popas la Ocna de Fier pentru o vizită la Muzeul de Mineralogie Estetică a Fierului "Constantin Gruescu" – un muzeu al florilor de mină.
Muzeul, unic în lume, se află într-o încăpere din propria casă a colecţionarului Constantin Gruescu, supranumită "Casa Binelui", localitatea Ocna de Fier, str. Vale nr. 113, judeţul Caraş Severin, unde acesta a adunat pietre atât din România dar şi din strănătate, unele dintre acestea fiind unicat la nivel mondial.
De aici ne continuăm drumul prin Reşiţa, spre Lupac, de unde începem traversarea Munţilor Dognecei până la Lacul Mare din Dognecea. Lungimea traseului este de aproximativ 8 km, dificultatea de parcurgere este medie, durata fiind de 4 ore. Cei care nu doresc să facă aceasta traversare se vor deplasa cu autocarul/microbuzul la Lacul Dognecea unde vor avea posibilitatea să facă plimbări în zonă, să stea la terasă sau să facă baie în lac.
Traseul dintre Lupac şi Dognecea este deosebit de pitoresc. După un urcuş susţinut, de circa 2,5-3 km printre sălaşe, livezi şi poieni colorate, ajungem în vârful Cioaca Lupac 530m alt. De aici, în condiţii de vreme bună, suntem privilegiaţi de o privelişte încântătoare: cuprindem cu privirea Munţii Semenic, Depresiunea Caraşovei, Munţii Aninei, Dealurile Oraviţei, Cîmpia Caraşului, creasta centrală a munţilor Dognecei, dealurile Reşitei, chiar şi munţii de la Vârşeţ. Urmează apoi o coborâre în trepte prin pădure, drumul ducându-ne exact la terasa de pe malul Lacului Mare.
Când grupul se reuneşte vom pleca spre Lacul Mic din Dognecea, pentru un ultim popas. Ne îmbarcăm apoi în mijlocul de transport şi pornim spre casă unde estimăm că vom ajunge în jurul orei 21.

 .
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu